Close

Stichting Matta creëert en initieert interdisciplinaire kunstprojecten vanuit een theatraal en / of dansant oogpunt, waarbij kunst toegankelijk wordt gemaakt voor de maatschappij zonder haar artistieke kracht te verliezen.

Matta werkt uitsluitend met professionele makers en geeft talentvolle (kunst-) studenten de kans om samen te werken/ spelen in producties. 

Op Maat

Matta denkt graag mee met uw ideeën en biedt naast de lopende producties ook performances en workshops op maat aan.

Neem contact op

Voorstellingen

Waar is Lieke heen?

Een kindervoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar, waarbij Lieke op zoek gaat naar haar vriendin en daardoor ook een beetje naar zichzelf. Boosheid, verdriet en blijdschap wisselen elkaar af in deze fysiek en muzikale zoektocht.

Lees meer
Waar is Lieke?

Een muzikale kindervoorstelling, waar een actrice, danser en muzikant het publiek mee neemt in de zoektocht van Lieke. 

Want Lieke is kwijt. Wat nu? 

Een voorstelling over vriendschap, vertrouwen en jezelf zijn.

Lees meer
Freaky lovebirds

Een verleidingsperformance door twee lovebirds, geschikt voor festivals en grote groepen.

Een haantje en duifje draaien om elkaar heen en stoten elkaar af. Is er wel een mannelijk of vrouwelijk paargedrag of flirt iedereen maar een weg in de rondte?Lees meer
Meer dan gewenst

Interactieve theaterperformance, waarbij een lesbisch stel op zoek is naar een zaaddonor, wensvader, co- ouderschappen. Na verschillende oproepen geplaatst te hebben, nemen zij het heft in eigen handen. 

Lees meer
Burn, baby, burn

De nieuwste festivalvoorstelling, waarbij een burn out en andere ongemakken op een absurde manier worden tentoongesteld.

Want een echte carriertijger kan een burn out toch niet aan zich voorbij laten gaan?

Lees meer
Nachtschade

Een dansvoorstelling in een video installatie. Over de kracht van het schimmige gebied tussen licht en duisternis. Daar waar angsten en dromen waarheid kunnen worden. Waar oud verlies weer even onverloren lijkt. 

Lees meer
Freaky like Lieke

In deze 18+ voorstelling gaat Lieke op zoek naar de freaky kant in zichzelf. Wanneer wordt iets freaky en waarom wordt dat zo massaal geliked?

Lees meer
Eigenheimers 2.0

Speciaal voor festivals en buitenlocaties is Eigenheimers 2.0 ontwikkeld. “Ik voel de ogen die naar me kijken, ze prikken, ze staren. Ik wil niet dat je kijkt. Ik wil dat je me ziet”.

Lees meer
de Hofdames

Een actrice, sopraan en danser spelen de hofdame, de bediende en de tuinman. Vervlogen tijden herleven in dit klassieke drama. Als dat maar goed gaat.

Lees meer
Meneertje Faal

Meneertje Faal is een kinderdansvoorstelling, waar faalangst het centrale thema is. Het omgaan met nieuwe uitdagingen en het proberen om stappen te nemen. 

We voelen ons klein in deze grote wereld. Maar we zijn groter dan we denken en zijn groots in kleine dingen.

Lees meer
Opera Eigenheimers

Een Nederlandse Dans Opera uitgevoerd door negen dansers, acht instrumentalisten en een sopraan. Met de combinatie van muziek, dans, poëzie en beeldende kunst ontstaat er een veelzijdige en unieke theaterbeleving. 

Lees meer